Ağ Güvenliği Nedir?
Ağ Güvenlikleri Nasıl Çalışır?
Her şeyin dijital dünyada saklandığı ve her işlemin sanal ortamda rahatlıkla yapıldığı bir dünyada şirketlerin hassas ve gizli verilerine erişmek isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Çeşitli yöntemlerle bunu yapan yani siber saldırı ve tehdit gerçekleşmesi durumunda bilgisayar ağınızı koruma protokollerine ağ güvenliği denir. Konu ile ilgili adresini ziyaret edebilirsiniz. Ağ güvenliği teknolojileri, şirketlerin hassas verileri, şirketle ilgili bilgilerin kötüye kullanılıp virüs ve solucanların kötü amaçlı yazılımlarından da koruyacaktır. Ağ güvenliğini kullanmadığınız takdirde yetkisiz kişilerin şirketinizin ve müşterilerinizin verilerine sızabilirler. Ağ kapanabilir. Hizmet kesintisinin yanı sıra yasal işlem ve risklerle de karşı karşıya kalabilirsiniz.
Ağ Güvenliğinin Yararları
Bilgisayar ağını korumak isteyen kurumsal firmalar genel olarak ağ güvenliğini tek bir metoda dayanmaz. Ağ güvenliği metotları komplike metotları içerir. Bu yöntemler farklı yöntemlerle savunmak için bir dizi engel kullanılır. Komplike sistemler şirketinizi ve verilerinizi ağ saldırılarına karşı korumayı amaçlar. Ayrıca ağ güvenliği dâhili ve harici ağ saldırılarına karşı koruma sağlamaktadır. Tehditler ve saldırılar şirket içi ağ ve şirket dışından da gelebilir. Şirketinizin ağları için kurduğunuz etkili bir ağ güvenliği tüm ağıda gerçekleşen faaliyetleri izleyerek olağan dışı davranışı tespit eder ve en uygun çözümü bulacaktır. Bir firma içi ağ güvenliği bir zorunluluktur. Özellikle işlerini internet üzerinden yürüten firmalar için elzemdir. Ağ güvenliğinin yararları aşağıdaki gibi sıralanabilir.
- Müşteri güveni
- Gizlilik sağlanabilir
- İşbirlikleri desteklenir.
- Mobilite
- Güvenli erişim
- Verimlilik artar
- Artan üretkenlik
- Azalan Maliyetler
Bilindiği üzere güvenilir bir ağ güvenliği yazılımı ve donanımı, doğru stratejilerle kurgulandığında olası bir siber saldırı esnasında etkilerinin en az düzeyde olmasını sağlar.